Dalīties „Dace Alpa. Spēks ir ģimenē!“

Dace Alpa. Spēks ir ģimenē!

Zinām, ka jūsu ģimene vienmēr ir bijuši aktīvas atpūtas un dzīvesstila piekritēji. Pastāsti ar ko nodarbojaties un kā vislabprātāk pavadāt brīvo laiku?

Jā, esam no tiem, kas labprāt kustās un dara ārpus mājas. Protams, ka mājas arī ir labi, bet tur nav tik daudz iespēju, kā ārā. Mans vīrs Armands ir ekstrēmo sporta veidu piekritējs. Principā viss, kas ir saistīts ar dēļiem, tas ir viņa. Pamatā tas ir veikbords, skeitbords, snovbords, kaitbords un, nu jau pamazām tiek apgūts arī sērfs. Man pašai vistuvākā ir snovošana un veikošana iesācēju līmenī. Man liekas, ka neesam devušies nevienā ceļojumā, kurā nebūtu iekļauta kāda no šīm aktivitātēm. Ja ziemā un vasarā tepat Latvijā varam atrast sportiskas aktivitātes, tad pavasarī un rudenī parasti cenšamies kaut kur paceļot. Kopš esam vairāk kā divi, arī tas nav bijis šķērslis, lai darītu to kopā ar visu ģimeni. Esam iemācījušies vienkārši labāku un bērnam piemērotāku menedžmentu. Ja agrāk mūsu meita Sibilla bija vairāk skatītāju lomā, tad tagad jau viņai ir tāds vecums, ka pati labprāt ar Armandu izmēģina ko ekstrēmu. Tagad katrs rīts viņai sākās ar tandēma londzēšanu uz dārziņu, par ko viņa ir ļoti lielā sajūsmā. Pagaidām viss notiek tandēmā ar tēti, kuram uzticos es un pati Sibilla. Tieši tāpēc, ka uzticos, tāpēc arī esmu ļāvusi abiem kopā veikot un snovot.

Foto: personīgais arhīvs
Foto: personīgais arhīvs

 

Kur jūs rodat idejas dažādām ģimeniskām aktivitātēm?

Idejas nāk pašas no sevis, protams, tās ietekmē laikapstākļi. Vai tā ir ziema vai vasara, bet spīdot saulei, visticamāk mūs nevarēs satikt mājās. Atceros, pagājušo ziemu, kad īsti nebija sasnidzis sniegs, uz kalnu vēl nevarēja doties, toties bija pamatīgs kailsals. Bet ne tāds, ka varētu kaitot pa Ķīšezeru, jo diena bija bez vēja. Radās doma paslidot pa dabiski izveidoto slidotavu Rīgas centrā. Tepat, mūsu māju rajonā, tur, kur tagad ceļ jaunās Skanstes mājas, bija izveidojies  purrveidīgais dīķis.  Tad, nu mēs ar slidām azotē aizčāpojām līdz tam dīķim un kārtīgi izslidojāmies kā bērnībā. Tikai ar tādu nereālu piesitienu, ka tas notiek Rīgas centrā. Tas viss notiek pats no sevis. Tā kā daudz braukājam apkārt, tad ieraugot kādu vietu, Tev uzreiz rodas vīzija, ko foršu tur varētu padarīt. Pārplūdušas pļavas ceļa malā? Tātad Armands gaida vēju un brauks kaitot. Amatas upe pietiekamā līmenī, lai varētu laivot? Tātad Armands mēģinās tur uzsērfot. Visā vienkāršajā censties atrast radošu risinājumu. Un mēs ar Sibillu turpat līdzās, atbalstīt, siltu tēju iedot un priecāties, redzot, kādu prieku tas sniedz Armandam.

Foto: personīgais arhīvs
Foto: personīgais arhīvs

 

GypsyRug ir Tevis izdomāts un radīts radošs produkts, kas nu jau guvis popularitāti ekstrēmo sportu cienītāju aprindās. Pastāsti kā nonāci pie šādas idejas?

Kad biju stāvoklī ar Sibillu un brīvais laiks bija vairāk nekā vajag, tad radās doma par krāsainajiem GypsyRug halātiņiem, ko uzvilkt pēc tās pašas veikošanas vai kaitošanas. Uzšuvu pirmo Armandam un tā tie aizgāja tautās. Tie ir īpaši, jo katrs var izvēlēties, kādu vēlas, pēc savas gaumes. Pēc meitas piedzimšanas, protams, ļoti palielinājies tieši pieprasījums pēc bērnu GypsyRug. Katrreiz, ieraugot veikparkā, ka cilvēki velk GypsyRug, pārņem tāda lepnuma sajūta. Un ne tikai lepnuma par savu darbiņu, bet prieks, ka cilvēki izvēlās būt pamanāmi un krāsaini.

Foto: personīgais arhīvs
Foto: personīgais arhīvs

 

Tuvojas vasara un festivālu laiks, vai Jūs ar ģimeni apmeklējat festivālus?

Jā, līdz šim esam aktīvi apmeklējuši festivālus. Manuprāt, Latvijas vasara ir tik īpaša ar to. Mums ir tik daudz iespēju, lai izbaudītu šīs padsmit nedēļas kvalitatīvi. Pat nav vēlme doties ārpus valsts, jo viss, ko mēs meklējam sliktajos laikapstākļos citās zemēs, tas viss mums ir pieejams tepat. Piemēram, festivālā Playground ir iespēja pat uzsnovot vasaras vidū. Šis festivāls arī ir mums visīpašākais, jo iekrīt tieši manā un Sibillas dzimšanas dienā. Tad, nu, tā ietvaros, pēdējos gadus arī svinam savus svētkus tur. #arsibiuzfestivālu

 

 

Par aktīvām un sirsnīgām ģimenēm!

Jaunajām ģimenēm iesaku būt brīvākām savās domās, darbos un uzskatos attiecībā pret bērniem, parādīt tiem plašāku pasaules redzējumu jau bērnībā. Darīt visiem kopā! Jo tikai darot kopā Tu saproti, kāds spēks ir ģimenē.

Foto: personīgais arhīvs
Foto: personīgais arhīvs

 

Apskati jaunās pavasara apavu kolekcijas!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Saistītie raksti

Nākamais raksts:

Gundars Upenieks pirms Biķernieku pusmaratona dalās savā skrējēja pieredzē

Skaties tālāk, lai uzzinātu vairāk