Ikvienam sevi jālutina, tādēļ, lai gan medaļa jau kabatā, nedrīkst aizmirst par vēderu un garšas kārpiņām mutē. Lūk, četras sabalansētas, acij tīkamas un viegli pagatavojamas ēdienreizes. Labu apetīti!
“No rīta profesionāli sportisti ēd rīsus, citi – auzu pārslu putru. Šoreiz rīsi dažādībai saldināti ar iebiezināto pienu.”
Putra
Gatavošana: Vāra rīsus un īsi pirms gatavības pievieno iebiezināto pienu. Kad putra gatava, pārliek to bļodā un pasniedz ar svaigām sezonas ogām.
Sastāvdaļas:
2 saujas rīsu
2 ēdamkarotes kondensētā piena
“Kādu gaļu sportisti ēd vislabprātāk? Protams, vistu! Cūkas gaļa ir pilnībā izslēgta. Bet šoreiz mums ir liellops. Tiesa, tā ir ēdienkartes ekskluzīvā daļa, jo labs liellops maksā ļoti dārgi.”
Steiks
Gatavošana: Gaļu apsāla un cep uz pannas olīveļļā 3–4 minūtes no katras puses. Pēc tam gaļu liek cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā un cep 4 minūtes. Tad gaļu 8 minūtes atpūtina un pasniedz ar svaigiem, sagrieztiem dārzeņiem.
Sastāvdaļas
Šķēle liellopa antrekota
Ķirštomātiņi
Romiešu salāti
Avokado
Sviests ar ķiplokiem un timiānu
Sāls
Pipari
“Parasti sportisti vakarā ēd pastu. Bet, lai diena būtu citāda, iesaku pērļu grūbas ar tvaicētiem dārzeņiem un jūraszāli. Šo ēdienu arī es esmu iemīļojis.”
Pērļu grūbas ar dārzeņiem un jūraszāli
Gatavošana: Grūbas novāra un nokāš. Dārzeņus blanšē vai tvaicē. Grūbām pielej saldo krējumu. Pēc tam pievieno dārzeņus, jūraszāli, sāli, piparus un citrona sulu. Visu uzvāra.
Sastāvs
Pērļu grūbas
Ziedkāposti
Burkāns
Rožkāposti
Melnsakne
Jūraszāle
Saldais krējums
Citrona sula
Dzēriens
Gatavošana: augļus un gurķi nomizo, sagriež, pievieno laima sulu un sablendē.
Sastāvdaļas
Ābols
Ananass
Svaigs gurķis
Laima sula
Kefīrs