Dalīties „Receptes aprīlim“

Receptes aprīlim

Z/s “Jaunliepas” pīļu olas mundieris ar baltajiem sparģeļiem un Holandiešu mērci

4 porcijas

Nepieciešams: 

  • 4 pīļu olas
  • baltie sparģeļi  0.450kg
  • kaperi marinēti 0.025kg
  • jaunie salātu dzinumi 0.030kg
  • sāls
  • pipari
  • olīveļļa 0.1kg

Pagatavošana: Baltos sparģeļus nomizo un no kāta nogriež 2 cm. Noblanšē verdošā ūdenī, kuram pievienotas 2 tējk. cukurs. Lai noņemtu rūgtumu sparģelim, blanšē 3 minūtes. Pīļu olu gatavo ūdens peldē bez čaulas. Pannā ielaiž olu un vāra verdošā ūdenī, lai neburbuļo, 4 min. vai līdz baltums sarecējis. Kaperu ogas ilgi cep olīveļļā uz lēnas uguns, līdz paliek kraukšķīgi, novieto uz salvetes, lai nosusinās.

Holandiešu mērce

Nepieciešams: 

  • vistu olas dzeltenumi – 3gab.

  • 100g etiķis balzamiko baltais

  • 125g sviests dzidrināts (gī sviests)

  • sāls šķipsna

  • šalotes sīpols 1/2 gab.

  • timiāna zariņš

  • zvaigžņu anīss –  1 gab.

  • saberztas 3 daivas melnā ķiploka ( var izmantot parasto ķiploku –  1 daivu).

Pagatavošana: Katliņā lej etiķi, pievieno anīsu, timiānu un smalki grieztu sīpolu, piparus  pasautē lai sakožas garšas. Izkāš etiķi, šķidrumu izmanto. Bļodā, kas novietota virs verdoša ūdens katliņa sakuļ olas gaisīgi ar  2 ēdk. aromatizēto etiķi, putojot lej klāt tievā strūkliņā dzidrināto sviestu. Bļodu viegli karsē putojot virs tvaika, lai olas sasilst un tādējādi sarec.Nogaršo pēc sāls un cukura.

Visas sastāvdaļas istabas temperatūrā kārto uz šķīvja un pārkaisa ar kaltētiem kaperiem un uzlej Holandiešu mērci.

Bibliotēka N°1 Restorāns Pavārs: Māris Jansons
Bibliotēka N°1 Restorāns
Pavārs: Māris Jansons

Z/s “Jaunliepas” vistas gaļas rulete pildīta ar sēnēm un spinātiem, brokoļu lakšu biezenis

4 porcijas

Nepieciešams: 

  • sīpols

  • lakši

  • 6 gab. vistas šķinķīši

  • 300g brokolis

  • 50g sviests

  • 500g šampinjoni, austersēnes, Portobello sēnes

  • 200g spināti

  • 2ēd.k. Wustershire sauce ( vorčester mērce)

  • 100g lakši sadalīti divās daļās

  • sāls

  • pipari

  • 100g sviests

  • olīveļļa cepšanai

Vistas rulete

Pagatavošana: Vistas šķiņķīšus atkaulo un noņem ādu, izklāj uz pārtikas plēves, lai ir kā sega ja vajag var iegriezt, lai ir līdzens vai pat uzsist ar gaļas āmurīti. Sēnes sagriež smalki un apcep olīveļļā uz pannas, pievieno wustershite mērci. Spinātus notvaiko vai noblanšē 40 sekundes. Izklāto vistas gaļu pilda ar spinātiem un sēnēm, satin ruleti un kārtīgi ietin plēvē vairākas reizes, lai tā ir stingra. Ruletei aizsien galus ciet kā konfektei. Liek ūdens peldē – 70 grādos un vāra 2 stundas.

Brokoļa biezenis

Pagatavošana: Smalki sagriež brokuļus un lakšus. Brokoļus vāra ūdenī 10 min. līdz mīksti, tad pieliek 50g lakšus, lai noblanšējas, tad nokāš ūdeni, liek blenderī, pievieno sviestu, lai ir viskoza konsistence, nogaršo pēc sāls. Pārējos lakšus arī noblanšē 30 sek. verdošā ūdenī. Sīpolu nomizo, noblanšē 3 min. verdošā ūdenī un vēlams apslacīt ar etiķi un olīveļļu izlobītās daivas.

Kad vista gatava to sagriež porciju gabalos ar visu plēvi, liek uz šķīvja un tad noņem plēvi, lai neizjūk rullete, pievieno pārējās satāvdaļas. Pārslaca ar olīveļļu un pasniedz. 

Bibliotēka N°1 Restorāns Pavārs: Māris Jansons
Bibliotēka N°1 Restorāns
Pavārs: Māris Jansons

Apskati jaunās pavasara apavu kolekcijas!

 

Iebiezinātā piena fondāns ar valriekstu saldējumu, bērzu sulu sorbets un melisas sīrups

10 porcijas

Nepieciešams: 

  • 600g vārītais iebiezinātais piens

  • 2 gab. olas

  • 1 gab. olas dzeltenums

  • 25g milti mīklai un sauja miltu formu iesmērēšanai

  • 50g sviests

Pagatavošana: Mafinu formiņā iezieš ar mīkstu sviestu un tad izkaisa ar miltiem. Iebiezināto pienu sajauc ar olām un to dzeltenumu, pievieno 25 kg miltus, kārtīgi samaisa un lej formiņā, uzkarsētā krāsnī (180 grādi) cep 7-8 min., vidus ir mazliet pamīksts pat šķidrs, lai mazliet padziest un tad izņem no formas un pasniedz siltu, pasniedz ar melisas sīrupu, valriekstu saldējumu un bērzu sulu sorbetu.

Bērzu sulu sorbetu gatavo no ieskābušām bērzu sulām, pievieno cukuru, lai ir saldenas un citronu sulu no 1/2 citrona, liek saldējuma aparātā līdz sasalst līdz sorbeta konsistencei, var saldēt saldētavā lēzenā traukā ik pa stundai apmaisot, lai sanāk sniegs, var pasniegt ar plombīra saldējumu.

Bibliotēka N°1 Restorāns Pavārs: Māris Jansons
Bibliotēka N°1 Restorāns
Pavārs: Māris Jansons

 

Apskati jaunās pavasara apavu kolekcijas!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Saistītie raksti

Nākamais raksts:

Totālais treniņš

Skaties tālāk, lai uzzinātu vairāk