Plāni grieztas baravikas no Līgatnes mežiem
6 personām
Sastāvdaļas:
500 g svaigas mazas baravikas
18 ēdk. olīveļļa
120g Ādažu Soiras siers vai Parmezāna siers, rīvēts
6 ēdk. Trifeļu eļļa
Sāls
Pipari
1/2 Citrona sula
Dekoram Sinepju lapas vai eruka
Pagatavošana:
Barvikas noslauka ar otiņu vai švamīti, nekādā gadījumā nemazgājam. Sagriežam uz mandolīnas vai ar nazi pēc iespējas plānāk, kārtojam uz šķīvja un dekorējam ar sinepju lapām un pārslacam ar olīveļļu 3 ēdk. uz porcijas var vairāk ja vēlas, 1 ēdk. trifeļu eļļu un sāli un piparu pēc garšas izjūtas, uzrīvējam sieru, un pārslacam ar citrona sulu.
Truša kāja pildīta ar pīles aknu , burkānu krēmu un savvaļas brokoli, sviestā ceptas gailenes
4 personām
Sastāvdaļas:
4 truša stilbi
160 g pīles akna vai vistu akna
Vēderplēve vai pārtikas striķis
500 g burkāni
150 g sviests
4 gab. kardamons
Sāls
4 savvaļas brokoļi
4 saujas gailenes
1 daiva ķiploks
50 g sviests cepšanai
Timiāna zars
Pagatavošana:
Truša kāju atkaulo tā, lai veidojas caurule, lai var sapildīt ar aknu, ja ir vēderplēve, ko var nopirkt dažkārt centrāltirgū, ja ne var sasiet ar pārtikas striķi ko savukārt var nopirkt Gemoss. Pīļu vai vistu aknu viegli apsāla appiparo un pilda truša kājā. Truša kāju cep cepeškrāsnī 200 grādos – 14min. un ļauj vel 5 min. atpūsties pirms griezt un servēt.
Burkānus nomizo, sagriež smalki un liek ūdenī vārīties, pievieno kardamonu, vāra līdz ļoti mīksti, nokāš, izlasa kardamona sēklas un liek kopā ar sviestu blenderī un sablenderē līdz krēma konsistencei, pievieno sāli pēc garšas.
Brokoļus īsi pirms pasniegšanas noblanšē verdošā sāls ūdenī – 2 min. Gailenes apcep sviestā ar smalki grieztu ķiploku un timiāna lapiņām, pievieno sāli un piparus.
Visas sastāvdaļas kārto uz šķīvja, pārslaca ar sviesta ūdeni, kas atdalījies no gaileņu cepšanas.
Brilē krēms ar sezonas ogām
6 personām
Sastāvdaļas:
130 g cukurs
1 gab. vaniļas pogaļa
1L saldais krējums
10 vistu olu dzeltenumi
4 saujas sezonas ogas – dekoram
Pagatavošana:
Cukuru sajauc ar olas dzeltenumiem un pievieno vaniļas pogaļu, pievieno viegli siltu saldo krējumu, maisa līdz izkūst cukurs, lej formiņās ne vairāk 200gr. un cep 110 grādos 1 stundu, kad izņem no krāsns masai jābūt sarecējušai vidū. Atdzesē ledusskapī, pasniedzot uzber plānā kārtiņā cukuru un ar gāzes lodlampu nodedzina, lai ir plāna brūni zeltaina karamele, dekorē ar sezonas ogām.