Gaileņu un Mocarellas siera pīrāgs
Sastāvdaļas:
Kārtainā mīkla (var nopirkt veikalā)
1 gab Mocarella
3 saujas gailenes
2 ēdk rīvēts Parmezāna siers
1 timiāna zars
1 ķiploka daiva
Olīveļļa cepšanai
Sāls, Pipari
1 vistas ola
Pagatavošana:
Atkausē 4 plāksnes kārtaino mīklu 8×12 cm. Ar mazo nazīti plāksnei uz riņķi iegriež rāmīti, bet ne līdz pašam mīklas galam un dziļumā līdz pusei mīklas, to izdara ar visām mīklas plāksnēm un beigās noziež ar otiņu, pārkaisa ar sezama sēklām. Cep 180 grādos, aptuveni 10-14min līdz pusei zeltaini brūnu, vāciņu noņem un izgrebj vidū lieko mīklu.
Gailenes noslauka ar otiņu un nogriež lieko nost, cep olīveļļā ar kapātu ķiploku un timiāna zaru, pievieno sāli, piparus. Mocarellu saplūkā un sadala 4 dāļās. Sēnes ar plūkāto Mocarellu pilda pīrāgā, pārber ar parmezāna sieru un nobeidz cept krāsnī 180 grādos 10 min, pasniedz karstu.
Lauku vistas krūtiņa ar fragole skrotīm kvinoju un kale lapām
Sastāvdaļas:
4 gab vistas krūtiņas
5 ēdk Fragole skrotis, var aizvietot ar kuskusu vai gnokiem
2 ēdk kvinoja, tumšā
2 lapas kale kāposta noplūkta no kāta nost
0.080 gr sviests
2 gab sīpols baltais
olīveļļa
sāls, pipari
Pagatavošana:
Fragole skrotis vāra ūdenī līdz mīkstas un gatavas, nokāš un noskalo zem karsta ūdens lai nesalīp. Kvinoju arī vāra atsevišķi, līdz ir gatava. Kale lapas noblanšē verdošā ūdenī un tad sagriež rupji. Visas sastāvdaļas sajauc kopā, pievieno kausētu sviestu olīveļļu, sāli, piparus.
Vistas krūtiņas uz pannas olīveļļā apcep no abām pusēm un tad liek krāsnī 180gr uz 14 min vai līdz gatava. Sīpolus nomizo un noblanšē ūdenī līdz mazliet kraukšķīgi paliek, pievieno sāli un pārslaca ar balzamiko etiķi. Tad pārgriež uz pusēm un uz karstas čuguna pannas nodedzina. Visas sastāvdaļas kārto uz šķīvja , dekorē ar ķiršu tomātiem.
Napoleons ar krūmu mellenēm un karameles mērci
Sastāvdaļas:
Kārtainā mīkla 4 plāksnes (saldēta)
0.250 gr svaigsiers
0.250 gr maskarpone
1 gab vaniļas pogaļa (pāksts)
0.100 gr pūdercukurs
0.200 gr krūmu mellenes, dekoram
Pagatavošana:
Krēmsieru saputo ar mikseri pievieno maskarpones sieru un pievieno vaniļu un pūdercukuru. Saputo līdz skābā krējuma konsistencei, lai gaisīgs krēms.
Karameles mērce
100 cukurs
100 saldais krējums
1 ēdk sviests
Pannā karamelizē cukuru līdz brūns, pievieno uzvārītu saldo krējumu, samaisa visu un beigās pievieno sviestu lai ir spīdīga mērce. Ļauj lai atdziest.
Mīklas plāksnes cep cepeškrāsnī 180 grādos līdz brūnas zeltaini un uzpūtušās. Kad plāksnes padzisušas, starp plāksnēm klāj vaniļas krēmsieru un ogas mazliet arī karameles mērci un tā atkārto visām 4 kārtām un beigās nobeidz ar karameles mērci un ogām.